Je denkt en doet, zoals je dat van jezelf gewend bent. Heel normaal, maar vaak niet zo natuurlijk als het lijkt. Ons alledaagse denken, voelen en doen zijn vaak vormen van ‘overleven’. Dit is in onze kindertijd ontstaan, als reactie …
Training acceptatie, compassie en vergeven
Compassie verwijst naar het opmerken van het lijden van onszelf en anderen, vanuit een geestesgesteldheid van vriendelijkheid en warmte en een oprecht verlangen te helpen. Zelfcompassie betekent dat je op dezelfde manier naar jezelf kijkt als je naar anderen zou …
Systemische therapie
Deze therapie gaat over de invloeden van relaties tussen mensen op een probleem. Door relatiepatronen inzichtelijk te maken middels verschillende technieken, komt er een mogelijkheid om opnieuw te kiezen voor wat beter werkt. Je kunt denken aan het maken van …
Oplossingsgericht coachen
Bij oplossingsgericht coachen ga je ervan uit dat de persoon met een probleem of hulpvraag zelf beschikt over de juiste oplossingen, maar dit nog niet (volledig) bewust is. Door oplossingsgerichte vragen te stellen begeleid je de hulpvrager naar zijn eigen …
Mindfullness
Mindfulness (achtzaamheid) vindt zijn oorsprong in het boeddhisme. Het is een gemoedstoestand die getypeerd wordt door de bewustwording van de eigen fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten, zonder onmiddellijk over te gaan op automatische reacties. Geweldloze communicatie Focussen Meditatie en visualisatie …
Helend gesprek
Tijdens een helend gesprek ook wel reading genoemd luister ik niet alleen naar wat je zegt, maar ook naar diepere en hogere lagen van je bewustzijn. Ik luister naar de essentie van wat er in je leven speelt en vertel …