Wie is Wendy?

Persoonlijk

Ik ben Wendy Dragtstra-Ploeg, getrouwd en heb twee zoons. Ruim 30 jaar verdiep en bekwaam ik mij op het gebied van persoonlijke en spirituele ontwikkeling, waarbij ik verschillende vormen van meditatie beoefen. Mijn intentie is te leven met aandacht  voor wat zich aandient, in dit moment met compassie. Dit biedt mij een overvloed aan mogelijkheden tot heling en ontwikkeling. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan in de GGZ als therapeut en als behandelaar in de gezinssituatie. Opleidingen en cursussen geven mij kaders en inspiratie, maar het leven zelf, de mooie en pijnlijke ervaringen geven mij de gelegenheid om écht te leren.

Gelijkwaardigheid en vertrouwen in jouw eigen kracht en wijsheid zijn de basis van mijn samenwerking met jou. Ieder mens beklimt in het leven zijn eigen berg. Tijdens deze reis kom je mooie ervaringen en obstakels tegen. Wanneer de obstakels de overhand nemen kan je wel wat hulp gebruiken. Ik heb mijn reiskoffer gevuld met allerlei gereedschap en kennis om met deze blokkades om te gaan.  Vanaf mijn berg heb ik een goed overzicht op jouw obstakels en jouw kennis en gereedschap om met je blokkades om te gaan. Daar kan ik je aan herinneren.

Ik neem de tijd om contact te maken met je gevoelswijsheid, je emoties in je lichaam en maak je weer bewust van de wereld om je heen. Van daaruit kom je in contact met wat werkelijk belangrijk voor jou is in het leven. Jouw kernwaarden, de persoon die jij graag wilt zijn is de leidraad, ongeacht welke blokkade je tegenkomt. Jou weer laten voelen hoe uniek en prachtig je bent, bewust van het wonder van je reis hier op aarde is mijn drijfveer.

Ondanks mijn gezonde en verantwoordelijke levensstijl ben ik inmiddels ook ervaringsdeskundige. Door stress op het werk en een traumatische ervaring raakte ik in 2018 in een fikse burn-out. Het was een aangrijpende zware periode, voor mij en mijn gezin. Ik heb ervaren dat ik net zo diep kan gaan als de mensen waar ik als therapeut mee werk. Ik heb de tijd genomen om mijn ervaringen te verwerken en ben weer met liefde aan de werk. Deze keer in mijn eigen praktijk die sinds 2017 bestaat. Alles wat ik heb geleerd in de GGZ, opleidingen, meditatie en levenservaring komt nu samen in mijn werk.

Ik leer van alle mensen op mijn pad, ook van jou. Ik vind het een enorm voorrecht om samen lerend onderweg te zijn, open te staan voor nieuwe mogelijkheden en te leven vanuit de liefdevolle kracht van bewustzijn. Ik hoop je te ont-moeten!
Image

Enkele opleidingen die ik volgde:

ACT! Acceptatie commitment therapie-
(Cognitieve gedragstherapie met mindfulness)


Verschillende cursussen Oosterse geneeswijze;
(5 elementenleer en acupressuur)


Verschillende cursussen in Natuurvoeding


Verschillende cursussen mindfulness en communicatie
(geweldloze communicatie en focussen)

Post HBO-Master systemisch werken met ouders en gezinnen


Master of Social Science Sociaal Pedagogische Hulpverlening